logo

Wij doen het anders, al sinds 20002000

Oxxio schudt de energiemarkt wakker

Eric de Heus en Kees Donkervoort richten Oxxio – toen nog Energiebedrijf.com – op. Zij geloofden dat alleen een omvangrijk en succesvol bedrijf kon laten zien hoe de energiemarkt vrijgemaakt kon worden. Door mee te denken met de overheid en regelmatig met de pers in contact te komen, wisten ze de energiemarkt wakker te schudden.

2001 - 2004

Vrij in je eigen energiekeuze

De energiemarkt wordt binnen deze jaren vrijgegeven. Voortaan kan iedereen zijn eigen energieleverancier kiezen, voor zowel groene stroom of grijze stroom.

2005

Hoera! Oxxio is geboren.

Energiebedrijf.com verandert van naam en wordt als Oxxio overgenomen door het Britse energiebedrijf Centrica. Inzicht in energie en innovatie spelen een steeds groter rol. In december komen we dan ook als eerste in Nederland met de slimme meter.

2006

Giga groeispurt

Nieuwe klanten krijgen van ons maar liefst een jaar lang gratis stroom als welkomstcadeau. Het gevolg was een enorme groei. Vandaar dat we van Leusden naar Hilversum verhuizen. 2006 is ook het jaar waarin we ervoor zorgen dat klanten één overzichtelijke factuur krijgen, voor onze diensten en die van de netbeheerder.

2007

Start van de jaarlijkse Oxxio Prestatieloop

Door bewust om te gaan met je energie behaal je het beste resultaat. Ook als het gaat om lichamelijke energie: in 2007 zijn we gestart met het sponsoren van de jaarlijkse Oxxio Prestatieloop tijdens de Spieren voor Spieren City Run in Hilversum.

2008 - 2009

Altijd en overal inzicht in je verbruik

De eerste facturen voor klanten met slimme meters worden verstuurd. Makkelijk en zorgvuldig! En als hoogtepunt lanceren we de online Mijn Oxxio omgeving. Klanten hebben nu altijd inzicht in hun tarieven en energieverbruik. Al snel werd de Mijn Oxxio omgeving verrijkt met een widget en een app voor de EnergieMonitor.

2010 - 2012

Nog meer besparen met de Oxxio App!

Ons hart voor online service wordt erkend, we winnen een gouden Dutch Interactive Award. Een jaar later wordt Oxxio overgenomen door Eneco maar Oxxio blijft gewoon bestaan. Samen met Milieu Centraal lanceren we de BespaarCheck. Zo helpen we mensen met bespaartips, rechtstreeks op hun smartphone. In 2012 geven we iPads aan nieuwe klanten. Zo kan iedereen optimaal gebruik maken van de Oxxio App!

2013

Helemaal InControl

De EnergieMonitor heeft dit jaar 100.000 gebruikers! Dit vraagt om meer, dus lanceert Oxxio het product InControl. Zo hebben klanten hun energie echt in eigen hand.

2014

Bye bye Oscar

2014 is een knallend jaar, we beginnen met de Oxxio Powerstunt. Dat betekent energiecontracten met gegarandeerd de laagste prijzen. Een andere ingrijpende verandering is de nieuwe stijl. We zeggen langzaam maar zeker gedag tegen onze oude vriend Oscar. We stappen over op echte mensen en herkenbare situaties en emoties rondom energie. Ja, energie is duur. En saai. Maar we bieden handige tools die je zullen helpen.

2016

Superslim. Supervoordelig.

We introduceren het nieuwe Oxxio: Superslim. Supervoordelig. Want bij Oxxio krijg je altijd een lage prijs voor groene stroom en gas. Verder houden we het simpel. Geen onbegrijpelijke pakketten, gewoon energie voor 1, 2 of 3 jaar. En naast de lage prijs hebben we de slimme Oxxio App. Hiermee heb je toegang tot de gemakkelijke zelfservice. Een nieuw Oxxio betekent natuurlijk ook een nieuwe campagne. Te zien vanaf 25 april!